2013. március 27., szerda

Amerika magyar szemmel



Ezzel a címmel került megrendezésre a Szent György Szakkollégium szervezésében Bári Gábor rendőr őrnagy Úr beszámolójára mely (bátran állítom) az idei szemeszter egyik legszínesebb és hitelesebb előadása volt.

2013. április 3-án délután sokan voltunk kíváncsiak egy másik kontinensen tapasztaltakra. Az őrnagy Úr nyíltan mesélt pályafutásának kezdeteiről, mely a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem kampuszán kezdődött, s ahonnan lehetősége nyílt Amerikában eltölteni egy évet. Párhuzamosan végzett két szakot, és magyar hallgatók közül ő volt az első, aki ezt sikeresen is abszolválta. Képet kaphattunk egy színvonalas amerikai egyetem képzési módszereiről, a letisztult és realizált elvárás rendszerről, a számonkérésekről és tanulási technikákról. Elbeszélése alapján az embernek akaratlanul is megváltozott az amerikaiakról alkotott nézete, és egy logikus alapokra épülő, szigorú, de teljesíthető oktatási rendszert mutatott be, ahol nagy hangsúlyt fektetnek az aktualitásokra. 

Folyamatosan rotálva az oktatói és aktív állományt mindig naprakész információk kerülnek a táblára, mely a rendészeti szakmában kiemelten fontos. Az előadást személyes élményei, gondolatai tették teljesen hitelessé, és kiemelkedően jó elbeszélőként, a szokásos power pointos prezentáció nélkül is lenyűgözte a népes hallgatóságot. Az idő szűke sajnos korlátozta a lehetőségeket, de hiszem, még órákon át tudott volna érdekes és hasznos információkkal ellátni minket, hallgatókat. 


Felegyi Júlia
NKE-RTK I./5.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése