2013. március 15., péntek

2012.04.02-03 Szakkollégiumok Találkozója Pécs-Győr


   2012.04.02-03-ig a Szent György Szakkollégium látta vendégül a pécsi Óriás Nándor Szakkollégiumot és a győri Batthyány Lajos Szakkollégiumot.

   A szakkollégisták április 2-án 11:00 kor érkeztek meg a Rendészettudományi kar területére . Utána közös ebéden vettek részt, majd a Szent György teremben a karon működő szakok, szakirányok bemutatására került sor.

   Ezt követően Dr. Huszák András r. alezredes tűzszerész szakértő: Magyarországi robbantásos bűncselekmények egy tűzszerész szemével című előadása következett a körteremben.
   Huszák úr előadása rendkívül érdekes volt a győriek, pécsiek és a Rendészettudományi Kar hallgatói számára is egyaránt. A szakértő úr az előadásra prezentációkat, képeket, továbbá régi hatástalanított robbanóanyagokat és kézigránátokat hozott el, amiket körbe is adott a hallgatóknak. Ezt követően közös vacsorán vett részt a három szakkollégium, ahol a már eddigi jó kapcsolatot  még magasabb szintre sikerült emelni.

   Kedd reggel a kitűnő hangulatban telt vacsora és este után a társaság már összeszokottan fogyasztotta reggelijét, és újult erővel vetette bele magát az intézkedés-taktika rejtelmeibe. Oláh Attila hadnagy úr és Fonbank Roland százados úr segítségével vendégeink testközelből láthatták, hogyan is néz ki egy fegyveres elfogás. Az intézkedő rendőrök és a bűnözők szerepét a Rendészettudományi kar hallgatói alakították.

   Ezt követően a vállalkozó szellemű vendégeink megmérethették magukat egy igazi vadnyugati stílusú „szemtől-szemben” párbajban, valamint felkészült jelzőink közreműködésével azt is kipróbálhatták, hogyan reagálnának, ha egy adott szituációban rendőrként kellene helyt állniuk. Nem akadt olyan pécsi vagy győri diák, aki a Lasz teremből való kilépés után ne lett volna gazdagabb egy felejthetetlen élménnyel.

   Ezt a kemény fizikai és szellemi fittséget igénylő programot egy kiadós ebéd követte, majd a két napos program zárásaként, délután a csoport a kriminalisztikai laboratóriumban Nyilasi Tibor előadásában egy előadást hallgatott az ujjnyomok előhívásáról. A fél órás előadást követően lehetőségük volt arra is, hogy megtapasztalják, nem is olyan egyszerű előhívni a különböző nyomokat, mint amilyennek elsőre tűnik. Az előadás és a gyakorlati része is nagyon érdekelte őket, nagy lelkesedéssel poroztak, fóliáztak, bűnjeleztek. A csoporttól 14:00 kor búcsúztunk el.

   A pécsiek és a győriek is nagyon örültek, hogy itt tölthettek két napot a Szent György Szakkollégium vendégségében, nagyon tetszettek nekik a programok, valamint a társaság, és bíznak benne, hogy a jövőben is sikerül ilyen jó kapcsolatot ápolnunk egymással.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése