2013. március 15., péntek

2012.04.17-Különleges emberölési ügyek nyomozása


Április 17-én a Szent György szakkollégium által szervezett előadássorozatnak e félév utolsó előadásán vehettek részt az érdeklődők. 
Az előadó, Kovács Lajos ezredes az emberölések rejtelmes világába vezette be a hallgatóságot. A színvonalas előadáson az ezredes Úr azt a kérdést boncolgatta, hogy vajon mennyire lehet egy bizonyíték valóban bizonyíték, mennyire használható fel az a bírósági főszakaszban, mennyire kötött a bíróság az adott bizonyíték fajtához. 

Többek között beszélt az eljárási hibák miatt fel nem használható bizonyítékokról is. Kitért az ismeretlenes ügyekre, az ismert tettesekre, akiket hol elítéltek, hol felmertettek, és persze az ártatlanul börtönbe küldött feltételezett elkövetőkre is. Természetesen mindezt konkrét példákkal is alátámasztotta. Hallhattunk többek között Szlávy Bulcsúról, a Hungária körúton történt kettős gyilkosságról, Mórról, Táncos Gáborról és sok más ismert ügyről.  

Ezen kívül rengeteg, érdekes és színes történettel egészített ki az érdekfeszítő előadását az ezredes Úr. A program végén lehetőség volt kérdéseket feltenni, valamint személyesen egy pár szó erejéig beszélgetni az előadóval. Mindezek után egy rövid kis találkozóra hívtuk meg az ezredes Urat, ahol nekünk is lehetőségünk nyílt egy közvetlenebb konzultációra.

Bicsérdi Adrienn II/6

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése