2013. március 15., péntek

2012.05.15- Máltai előadás


  A mai nap a máltai egyetemről jött hozzánk Joe, aki az ottani egyetemen tanít és mellette a börtön a reszocializációját segíti elő. Az előadása során bemutatta nekünk Máltát, megtudhattuk hol helyezkedik el, mennyi lakossal rendelkezik, milyen problémái vannak, mi a fő profilja és azt, hogy mindenből egy van. Egész pontosan egy börtön, egy temető, egy egyetem.
  Ezután a börtönről beszélt nekünk, ahol megtudhattuk a börtön felépítését, a fogvatartotti és a személyi állomány létszámát, különböző épületeket, a differenciálás jellegét, esetleges problémákat és szervezeti felépítését.
  Ezután kimondott bv-s téma következett, alapkérdésekről beszélgettünk, hogy a fogvatartottak reszocializációját ők hogyan próbálják meg elősegíteni.
  
  Megismertünk egy programot, amivel ők a fiatalkorú fogvatartottak visszailleszkedést segítik. A program nagy nyilvánosságot kapott és folyamatban van egy dokumentumfilm készítése is erről a programról, amiből kaphattunk egy 5 perces ízelítőt.

            Összegzés: Nagyon tartalmas és érdekes volt a program, nem minden nap hallhatunk ilyen előadást, ráadásul ez egy külföldi ország, külföldi börtön, ami még pikánsabbá teszi az egészet.

2012. 05. 15.                                                                                             Czirják Nándor II/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése