2013. március 15., péntek

2013.03.05-Személyazonosítás napjaink bűnügyi technikájában


  A Szent György Szakkollégium idén is megrendezi nyílt előadássorozatát az érdeklődő hallgatók részére. Ennek az előadássorozatnak a második előadása zajlott le március 5-én 15:45-től a Györök Ferenc teremben, melynek témája a személyazonosítás napjaink bűnügyi technikájában. 

  Előadóként elfogadta meghívásunkat Bozó Csaba rendőr alezredes Úr a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet Központi Technikai Osztályának vezetője, igazságügyi biológus szakértő. Az előadás érintette a bűnügyi technikai szakterület tevékenységének szabályozását, majd kifejtette a gyakorlatban történő személyazonosítási lehetőségeket és kitért a katasztrófahelyzetek, tömegszerencsétlenségek áldozatainak azonosítására is. Széleskörű képet kaphattunk erről a speciális szakterületről, amit az alezredes Úr gyakorlati példákkal is szemléltetett, mint például a hejcei repülőgép katasztrófa vagy a Hurghadán történt buszbaleset, ahol ő maga is rész vett az áldozatok személyazonosságának megállapításában.

  Bozó alezredes Úr hozzáértése és gyakorlati tapasztalata garancia volt az előadás magas színvonalára. Úgy gondolom, hogy ez az előadás minden résztvevő hallgató számára érdekesnek, hasznosnak bizonyolt és hozzájárult a részvevők szakmai fejlődéséhez és szabadidejük hasznos eltöltéséhez.

  Az alezredes Úr felajánlotta, hogy amennyiben kész lesz a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet speciális áldozatazonosító gépjárműve szívesen szemléltetné számunkra a benne lévő technikai eszközöket.
Reméljük az előadássorozat további előadásai is sikeresek lesznek.

Budapest, 2012. március 5.                                                  
Kovács Andrea sk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése