2013. március 15., péntek

2012.03.20- A whiskys nyomában


A whiskys nyomában

A Szent György Szakkollégium ebben a félévben nyílt előadásokat szervez az érdeklődő hallgatók számára, melynek az első előadása 2012. március 20-án került megrendezésre. Az előadás témájának egy népszerű és aktuális témát választottunk, a whiskys rabló történetét. Dr. Fülöp Valter r. ezredes a Budapesti Rendőrfőkapitány Bűnügyi Helyettese szívesen vállalta felkérésünket, testközelből ismeri a nyomozás történetét, hiszen akkoriban az ügy vizsgálója volt.

Hogyan válik egy bűnözőből ünnepelt sztár? Nagyon sok tévhit, pletyka, szinte már legenda övezi a történetet, amiért leginkább a média a felelős. Az előadás során tiszta képet kaphattunk a valóságról, ami mindenki számára érdekes és tanulságos volt.

Örülünk annak, hogy a téma sok nappali és levelezős hallgató érdeklődését felkeltette.
Fülöp Valter ezredes Úr az előadás végén a kiosztott három példányt A whiskys nyomában című könyvéből, melyet dedikált a hallgatók részére.

Az előadás után Fülöp Urat meghívtuk a Szent György terembe, ahol a szakkollégistákkal kötetlen beszélgetés folyhatott tovább. Ennek keretében Fülöp Úr mesélt a saját pályájáról, a rendőri hivatásról és útravalóként sok hasznos jótanáccsal látott el minket a jövőre nézve. Úgy gondolom, hogy minden szakkollégista számára jó példaként szolgált Fülöp Úr lelkesedése, elhivatottsága és a szakmában elért teljesítménye.

"Csak az kell, hogy egyszer végre helyére kerüljenek a dolgok. A munka ne legyen bűn, a bűn pedig ne legyen erény, máskülönben dolgozó embereknek kell szemlesütve járni, miközben - egy torz szemlélet révén - bűnözők válhatnak mítosszá"- részlet Fülöp Valter A whiskys nyomában című könyvéből. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése