2013. március 15., péntek

2012.11.15-A rendészeti vezetőképzés első évtizede konferencia


  A novemberi tudományos hónap keretében megrendezett konferencia 2012. november 15-én került megtartásra a BM Nemzetközi Oktatási Központ Színháztermében; a rendezvény fővédnöke Dr. Pintér Sándor Magyarország belügyminisztere, levezető elnök Dr. Dános Valér nyá. r. ddtbk, BM OKTF, főigazgatója.
  A rendezvényt köszöntő beszédek nyitották meg, majd főigazgató úr egy „vázlatos” előadással alapozta meg a nap folyamán elhangzó előadások tartalmát.
  
  Összesen öt előadás meghallgatására volt lehetőségem, melyekben döntő többségében a rendészeti vezető mesterképzés történetét, tematikáját, hiányosságait tárták fel. Az egymásra épülő prezentációk egy múltból induló vonalat vezettek végig át a jelenen a jövőbe. Milyen céljaik vannak, miket valósítottak meg és mit kell még ahhoz tenni, változtatni, hogy eredményesen teljesíthessék az oktatással szemben támasztott követelményeket.

  Személyes benyomásom a konferenciáról az, hogy igen „minőségi” volt, valamint sok neves rendészeti szakember emelte a rendezvény színvonalát, mint például
Prof. Dr. Finszter Géza.
Előadások:
-          A rendészeti vezetőképzés első évtizede (Dr. Dános Valér nyá. r. ddtbk.)
-          A rendészeti vezetőképzés létjogosultsága (Prof. Dr. Finszter Géza)
-          Vezetőképzés – parancsnokképzés (Dr. Balogh János r. ddtbk.)
-          A belügyi képzés, oktatás fejlesztésének útjai (dr. Janza Frigyes nyá. r. vőrgy.)


Budapest, 2012.11.20.
Készítette: Németh Katalin

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése